zaterdag 8 juni 2024 #HTOR
#HTOR
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Zaterdag 8 juni ’24
High Tech Ontdekkingsroute
10:00 – 16:00 uur
Diverse locaties
Gratis toegang

Doelgroep Voor tech-liefhebbers van alle leeftijden Contact e.claessen@brainportdevelopment.nl

Ontdek de locaties

Ontdek innovaties in de Brainportregio

Op 8 juni 2024 vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats in de Brainportregio. Brainport Industries Campus, Stichting Hightech Helmond – de Peel (locatie GEA-Bakel), High Tech Campus Eindhoven, TU/e, Fontys & Summa (locatie TU/E-campus), VDL ETG (De Schakel – Eindhoven) en het Philips Museum zetten hun deuren wagenwijd open zodat bezoekers een kijkje in de high tech-keuken kunnen nemen van de Brainportregio.
Ook kun je deze dag een bezoek brengen aan DAF en ASML, maar let op: voor een bezoek aan deze locaties is vooraf inschrijven gewenst.  

Iedereen is welkom: van kinderen, tieners en hun ouders of opa’s en oma’s tot omwonenden, professionals en studenten. Er is veel te beleven en te doen. Wat dacht je van voetballen met robots, solderen of een drone-challenge? Snuffel bij bekende tech-bedrijven in de regio rond en ontdek of techniek jou op het lijf geschreven is!

Maak alvast kennis met de ‘Op de Proef-tuinen’:

DAF Experience

Bezoek de DAF Experience!

Een eenmalige mogelijkheid om op 8 juni kennis te maken met de wereld van modernste en zuinigste vrachtwagens op de markt. Laat je verrassen in de DAF Experience en neem plaats in de meest luxe trucks die er zijn. Benieuwd hoe de elektrische truck van DAF er uit ziet? Maak ook kennis met de DAF Virtual Experience. Welkom op de DAF Hotspot.

Brainport Industries Campus

Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute kun je een kijkje nemen achter de groengele muren van de Brainport Industries Campus, waar verschillende maakbedrijven zijn gevestigd die werken aan de technologie van morgen

High Tech Campus Eindhoven

Op 8 juni opent de High Tech Campus Eindhoven opnieuw haar deuren! Een spannende dag vol inspiratie, nieuwsgierigheid en innovatie. We nodigen je uit om de innovaties en geavanceerde technologieën te ontdekken die onze wereld veranderen.

TU/e, Fontys & Summa (locatie TU/e campus)

Technische Universiteit Eindhoven – Fontys Hogeschool – Summa College

Het is ons meer dan ooit duidelijk: samen staan we voor enorme uitdagingen. Of het nu gaat om het klimaat, duurzaamheid, efficiency, voedsel, gezondheidszorg, energie, huisvesting, mobiliteit… er is werk aan de winkel. Verandering is de enige constante, verandering is nodig. Stilstaan is al lang geen optie meer. TU/e campus is het huis van veranderaars en vernieuwers.
Knappe koppen, enthousiastelingen, passievolle onderzoekers en ontwerpers bij TU/e, Fontys en Summa die werken aan oplossingen voor morgen. Laat je verwonderen tijdens de HighTech Ontdekkingsroute bij de TU/e-campus

Stichting Hightech Helmond – de Peel | Locatie: GEA (Bakel)

Techniek draait om beleving. Daarom bundelen jaarlijks ruim 50 technologiebedrijven, onderwijsinstelling en studententeams hun krachten tijdens Hotspot Hightech – Helmond de Peel. De Hotspot draait om het ontdekken en beleven van techniek voor jong en oud.

ASML

Beleef de wereld van ASML op de campus in Veldhoven, het wereldwijde hoofdkantoor en een belangrijke ontwikkel- en productielocatie.

VDL ETG & Thermo Fisher Scientific

Zaterdag 8 juni openen VDL ETG en Thermo Fisher Scientific de deuren op bedrijventerrein Acht om het hele gezin, studenten en andere belangstellenden kennis te laten maken met techniek. Ontdek wat binnen onze bedrijven gebeurt, van ontwerp tot productie, van montage tot eindkwalificatie. En leer over toekomstige ontwikkelingen, die ons dagelijks leven beïnvloeden. Wist je dat VDL ETG kritische kolomdelen voor de meest geavanceerde microscopen van Thermo Fisher Scientific produceert?

Daarnaast hebben we leuke activiteiten om zelf te experimenteren met techniek. En met het treintje bezoek je gemakkelijk ons allebei!

Philips Museum

Ervaar AI in het Philips Museum

Er wordt veel geblogd, gesproken en gefantaseerd over Artificial Intelligence (AI). Maar wat is het nu precies? En wat kan het voor ons betekenen? Wat is de bijdrage geweest van Philips bij de ontstaansgeschiedenis ervan? Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute 2024 opent het Philips Museum gratis de deuren voor bezoekers. Kom langs en laat je onderdompelen in de wereld van AI.

Onze partners