zaterdag 8 juni 2024 #HTOR
#HTOR
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube
NXP

NXP Semiconductors N.V. maakt veilige verbindingen mogelijk voor een slimmere wereld en bevordert oplossingen die het leven gemakkelijker, beter en veiliger maken. Als wereldleider in veilige connectiviteitsoplossingen voor ingebedde toepassingen stimuleert NXP innovatie in de automobiel-, industriële & IoT-, mobiele en communicatie-infrastructuurmarkten.

Het bedrijf is gebouwd op meer dan 60 jaar gecombineerde ervaring en expertise, heeft ongeveer 29.000 werknemers in meer dan 30 landen en boekte in 2020 een omzet van 8,61 miljard dollar. Lees meer op www.nxp.com.
NXP staat op de 6e plaats in de top 30 van investeringen in onderzoek & ontwikkeling in Nederland, gepubliceerd door het Technisch Weekblad (in 2020). In 2019 bedroegen de R&D-investeringen van NXP in Nederland ongeveer 204 miljoen euro. NXP heeft na ASML en Philips het grootste aantal wereldwijde patenten. Wereldwijd besteedde NXP in totaal €1.466 miljoen aan R&D, waarvan 14% in Nederland.

Voorbeelden van innovatieve producten zijn:

  • Near Field Communication (NFC) is een snelle, intuïtieve technologie waarmee je met een simpele aanraking veilig kunt communiceren met de wereld om je heen. NFC draadloze nabijheidstechnologie is beschikbaar in miljarden smartphones, tablets, consumenten- en industriële elektronica – en er komen bijna dagelijks nieuwe apparaten bij.
  • NXP’s ultra-wideband (UWB) technologie maakt veilig bereik en precisiedetectie mogelijk en creëert een nieuwe dimensie van ruimtelijke context voor draadloze apparaten. UWB-technologie verwerkt contextuele informatie om besluitvorming en nauwkeurig apparaatbeheer te vergemakkelijken.
  • Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) zorgen voor de veilige en steeds meer autonome ervaringen die onze relatie met vervoer een nieuwe vorm zullen geven. De technologieën op het gebied van geautomatiseerd rijden zullen passagiers binnenkort een gepersonaliseerde en verbonden ervaring bieden wanneer voertuigen naadloos voelen, denken en handelen op real-time wegsituaties.

Bekijk hier de virtuele NXP Technology Showroom.

Onze partners