zaterdag 8 juni 2024 #HTOR
#HTOR
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube
Huijbregts Groep

“Je kent ons beter dan je denkt”
De kans is groot dat je vandaag iets hebt gegeten dat verwerkt is in onze fabriek. Want in 80% van de eetmomenten in Nederland zitten poeders die wij hebben gemengd.
Poeders zijn ingrediënten die in poedervorm worden toegevoegd aan voeding. Denk bijvoorbeeld aan poeders die zorgen voor een mooie kleur, lekkere smaak, een geur of die een bepaalde structuur aan een product geven. Zoals het korstje van een kroket.
Deze poeders gaan in producten als soepen, sauzen, vegetarische producten, het krokante laagje van frietjes of de smaak van frikandellen.
Huijbregts Groep is opgericht in 1936 en begon met het mengen voor regionale slagerijen. In middels richten we ons op de voedingsmiddelenindustrie. Onze klanten zijn voedingsmiddelenproducenten die producten verkopen in supermarkten, restaurants of fastfoodketens. We mengen vanuit onze hoofdlocatie in Helmond en sinds april 2021 ook vanuit onze nieuwe productielocatie in Massanes, Spanje. Op deze manier kunnen we onze klanten in Europa nog sneller bedienen.

Huijbregts Innovatie Centrum (HIC)
Sinds 2016 hebben we een eigen Huijbregts Innovation Centre (HIC). In het HIC zijn we constant bezig om de werkprocessen in het bedrijf te optimaliseren.
Voor het mengen gebruiken we grote mengers die aan het plafond hangen. Het systeem waar deze mengers aan hangen hebben we zelf bedacht en ontwikkeld (ofja wel met wat hulp van de Efteling!). Zo worden de mengers door een computer aangestuurd en bewegen ze automatisch. Op deze manier verzamelen ze zelf de grondstoffen die nodig zijn voor de eindmix.

Partner Dutch Technology Festival
Sinds de oprichting van Dutch Technology Festival mogen wij als partner onze bijdrage leveren. We vinden het belangrijk om kinderen en jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met voeding en techniek. Het festival is hiervoor uitermate geschikt. Tijdens Dutch Technology Festival nemen wij deel aan diverse activiteiten. Bovendien trappen we het festival al ruim een week eerder af met het pre-event: de HighTech Ontdekkingsroute.
Jongeren kunnen het hele jaar door trouwens kennis maken met ons en ons bedrijf. We werken op verschillende manieren samen met het onderwijs in de Brainportregio. Voor de hoogste klassen van het primair onderwijs hebben we -samen met een docent uit het primair onderwijs- een interactieve rondleiding ontwikkeld. De rondleiding blijft boeien van begin tot eind. Ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs, het MBO en het HBO zijn bij ons van harte welkom om kennis te maken met ons bedrijf. De mogelijkheden hiervoor zijn divers. Samen met scholen organiseren wij  -interactieve- rondleidingen, opdrachten of stages. Wij vinden het belangrijk om jongeren een kans te geven en een kijkje in onze keuken te geven. Ze kunnen op basis van hun ervaringen in ons bedrijf -en in dat van andere bedrijven- een weloverwogen keuze maken voor hun profiel of studierichting.

Bekijk de website van Huijbregts.

Onze partners