zaterdag 8 juni 2024 #HTOR
#HTOR
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube
Brainport Eindhoven

Home of Pioneers

In Brainport Eindhoven veranderen we de wereld. Hier werken we aan sleuteltechnologieën die de maatschappij van nu en de toekomst veranderen. Denk aan een auto die rijdt op zonne-energie, sensoren die je gezondheid monitoren en verbeteren of aan een nieuwe generatie schone en duurzame batterijen met ongekende opslagcapaciteit.

Brainport is de thuisbasis van pioniers met allerlei achtergronden, nationaliteiten, kennis en vaardigheden. Het zijn denkers, doeners en makers die wanneer zij samenwerken tot unieke prestaties komen. Nergens ter wereld vind je dan ook zoveel innovatiekracht als hier. Het aantal patenten dat jaarlijks wordt ingediend vanuit Brainport is ongekend hoog.

Brainport Eindhoven is een regio, maar misschien bovenal een verzamelplek van hetzelfde type mensen. Zij vinden elkaar in een ecosysteem waarin ze kunnen excelleren. Kenmerkend voor Brainport is een sterke hightech maakindustrie, een bijzondere designsector en een unieke manier van samenwerken. Het bestaat uit 21 gemeenten en telt vele campussen, fieldlabs en innovatiehubs. Iedere dag werken bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden binnen dit ecosysteem samen, waardoor ketensamenwerking, open innovatie en allianties succesvol vorm krijgen.

Stichting Brainport en de economische ontwikkelingsmaatschappij Brainport Development versterken deze samenwerking. Zij bundelen gedeelde belangen in een gezamenlijke agenda en ondersteunen die. De vragen die daarbij centraal staan zijn: In welke agenda herkennen we ons allemaal? Hoe kunnen we van één plus één drie maken? Hoe krijgen we nieuwe initiatieven van de grond? En welke opgaven zijn zo groot dat we samen verder komen dan alleen?

Om de innovatiekracht en veerkracht van de regio verder te versterken is in de Brainport Agenda gekozen om de ontwikkeling, toepassing en vermarkting van veelbelovende technologieën als Artificiële Intelligentie, robotica, 3D printen en geïntegreerde fotonica te stimuleren en versnellen gericht op de markten gezondheid, energie, mobiliteit, voedsel en veiligheid. Daarnaast is het voor Brainport van groot belang dat voldoende goed gekwalificeerd talent beschikbaar is en dat het leef- en vestigingsklimaat in de regio aantrekkelijk is.

Dutch Technology Festival brengt Brainport Eindhoven tot leven voor een breed publiek. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken samen aan een festival vol met technologische verrassingen. Een betere kans om kennis te maken met Brainport en haar unieke high-tech industry is er niet. Studenten, professionals, kinderen, jongeren, omwonenden, ouders; iedereen kan tijdens Dutch Technology Festival zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan oplossingen die de wereld veranderen. En hoe belangrijk ondernemerschap, vakmanschap, creativiteit en denkkracht zijn voor deze sector. Geen wonder dat Brainport Development al sinds jaar en dag trots partner is van Dutch Technology Festival. Voel de trots en laat je verwonderen!

Onze partners