zaterdag 8 juni 2024 #HTOR
#HTOR
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube

Zaterdag 8 juni
11:00 – 17:00 uur
Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven
Gratis

Philips Museum

Ervaar AI in het Philips Museum

Er wordt veel geblogd, gesproken en gefantaseerd over Artificial Intelligence (AI). Maar wat is het nu precies? En wat kan het voor ons betekenen? Wat is de bijdrage geweest van Philips bij de ontstaansgeschiedenis ervan? Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute 2024 opent het Philips Museum gratis de deuren voor bezoekers. Kom langs en laat je onderdompelen in de wereld van AI.

Met hands-on interactieve exhibits, bijzondere collectiestukken en video’s gaat expositie brAInpower in op de impact van AI op ons dagelijks leven en in de gezondheidszorg; aan de hand van de historie en de hedendaagse ontwikkelingen in de maatschappij, in Brainport en binnen Philips.

Op 8 juni worden tevens diverse interactieve AI-projecten van en door TU/e studenten gepresenteerd, aanvullend op expositie brAInpower.

Kom een persoonlijk kunstwerk maken op basis van je emoties en met de hulp van AI. Of genereer eigen ideeën met beeld en ontdek het verschil tussen een MRI-scan met én zonder gebruik van kunstmatige intelligentie.

Je wordt verwelkomd door de “pratende” grondleggers Gerard en Anton Philips. Zij zien de parallel tussen de opkomst van elektriciteit in hun tijd en de opkomst van Artificial Intelligence in het nu. Een bezoek aan het Philips Museum biedt een blik in het verleden, maar geeft ook een venster op de toekomst.

Onze partners