zaterdag 8 juni 2024 #HTOR
#HTOR
Dutch Tech Fest on Facebook Dutch Tech Fest on Instagram Dutch Tech Fest on Twitter Dutch Tech Fest on LinkedIn Dutch Tech Fest on Youtube
KempenTech

Met 440 maakbedrijven met bijna 7.000 banen is de Kempen dé werkplaats van Brainport. Om al die bedrijven ook in de toekomst te voorzien van goed opgeleide werknemers, werken we in de Kempen als bedrijfsleven, onderwijs en andere organisaties samen in KempenTech.
Jeugd en jongeren kunnen sinds 2021 dankzij nieuwe workshops vanaf de basisschool kennismaken met verschillende technische vakgebieden. Van elektrotechniek en metaalbewerking tot aan bouw, programmeren en mechatronica, KempenTech brengt het in de klas én de klassen komen naar de werkplaatsen voor een bedrijfsbezoek.
Ondernemers uit de Brabantse Kempen willen jongeren tijdens Dutch Technology Festival extra enthousiasmeren voor techniek. Scholen doen mee met het online programma. Met inspiratie van bedrijven uit hun eigen gaan ze in de school aan de slag te gaan met de maakopdracht. Ook is er een Meet & Match event, waarin leerlingen van het voortgezet onderwijs, docenten en ondernemers na een pitch van een innovatieve Kempische tech-ondernemer samen in gesprek gaan over techniek in de Kempen.
Daarnaast volgen Kempische ondernemers de centrale programma’s en sluiten ze aan bij de talkshow op maandag.

Lees meer op www.kempentech.nl

Onze partners